Belinda & Gifty

Belinda and Gifty are 2 girls who joined Jomelos when they were about 7 years old. Michael and his team visited the village Apowa because it was very poor and asked if there were orphans. They found them and made sure they were taken care of and went to school.

They are about to graduate as certified hairdressers next week, they succeeded in their exams.

Belinda en Gifty zijn 2 meisjes die op hun 7 jarige leeftijd bij Jomelos gekomen zijn, Michael en zijn team waren toen naar het arm  dorpje Apowa gegaan en vroegen of er weeskinderen waren. Ze vonden hen en hebben voor hen gezorgd en hen naar school laten gaan.

Volgende week studeren ze officieel af als gecertifieerde kapsters. We zijn heel blij dat er weer kinderen zijn die aan hun toekomst werken! We hebben nog een 60 tal kinderen die opgroeien en naar school gaan met de hulp van Jomelos, ze hebben alle hulp nodig! Het opvanghuis dat we bouwen is een plaats waar we hen na ‘t school extra vaardigheden kunnen aanleren wanneer ze in de vroege namiddag van ‘t school terugkomen.

Het opvanghuis fungeert als één grote familie, het is je misschien opgevallen dat één van de meisjes zwanger is. Jammer genoeg vind je veel zwangere tienermeisjes in de arme dorpen van Ghana. Het Jomelos team doet al wat ze kunnen om hen waarden aan te leren en zo proberen ze die tiener zwangerschappen te vermijden.

Het plan was om dan door te rijden naar het volgende dorp, maar zoals je op de foto kan zien was de weg onberijdbaar, enkel 4×4’s konden er met moeite door.